+45 4580 3333 [email protected]

Projekt Unik

 

Efterværns tilbud til unge fra 18 – 30 år. Gratis Psykolog samtaler og Netværksgrupper samt Café tilbud- støttet af Stop Madspild.

 

Hvem kan deltage

Projekt UNIK er et Gratis Efterværns- Tilbud til dig, som er nuværende eller tidligere anbragt. Er du mellem 18 og 30 år og har brug for psykologsamtaler eller støtte til at få et større sundt netværk eller brug hjælp til at ændre din (livs)situation.

Det er gratis at deltage i Unik og du kan komme med på følgende måder:

 • Du kan blive henvist af din kommune, som laver et møde med os
 • Du kan kontakte os direkte på telefon 45803333 eller mail for at lave et møde med os.

Læs mere om, hvad vi kan hjælpe dig med og hvordan du kan deltage i helt gratis i alle aktiviteterne.

Baggrund og formål

Foreningen fik i 2015 midler fra Socialstyrelsen til at udvikle en ny og innovativ 3-årig efterværnsmodel, som virker.

Formålet med Projekt UNIK er, at give dig som nuværende eller tidligere anbragt, en bedre livskvalitet, støtte til at mestre dit liv og få styrket dit selvværd og dine personlige kompetencer. Sammen arbejder vi under trygge rammer, så du får bygget et stærkt fundament op at stå på og styrket dit selvværd, til at se lysere på fremtiden, derigennem får du skabt mulighed for at komme tættere på job og uddannelse.

Hos os bliver du set, mødt og rummet, vi lytter til dine drømme og arbejder for at, du får en ny mulighed for at skabe det liv og den fremtid, som du ønsker og drømmer om.

Vi møder dig, der hvor du er og hjælper dig med de udfordringer og problemer, du står i, men vi har også fokus på din udvikling på den lange bane.

  

Hvad kan du få hjælp til hos os

 Hos os får du hjælp til at:

 • Øge dit selvværd og selvtillid.
 • Få redskaber til at leve med psykiske vanskeligheder og diagnoser
 • Se dine styrker
 • Øge din trivsel i hverdagen
 • Få et sundt større netværk
 • Se mere positivt på din fremtid
 • Styrke dine faglige kompetencer
 • Styrke dine sociale kompetencer
 • Styrke din personlige udvikling
 • Hjælp ved bolig udfordringer
 • Hjælp til Eboks – ansøgninger – SU – CV m.m.
 • Fastholde dit job- og/eller uddannelse

 

Aktiviteter

Projekt UNIK har en række forskellige aktiviteter, som du kan deltage i helt gratis, når du er med i projektet. Du vælger selv, hvilke aktiviteter, du har lyst til at starte i og du kan altid vælge flere eller færre til, alt efter hvor meget tid og overskud, du har i din hverdag. Vi lytter og støtter dig i dit forløb for at sikre din udvikling, du er ikke alene når du deltager i Projekt Unik

Få overblik over de forskellige aktiviteter. Du vælger selv hvilken du deltager i. 

 • Individuelle terapisamtaler med psykolog eller psykoterapeut
 • Netværksgrupper med andre unge – pear to pear – superviseret af professionelle terapeuter og metorer.
 • Cafe UNIK, hvor unge, ansatte og frivillige spiser sammen – støttet af Stop Spild Mad
 • Mindfulness tilbydes både i små hold – individuelle sesionener kan tilbydes efter aftale.
 • Kreative hjørne, hvor du kan tegne, male og lave andre kreative ting.
 • Onlineforløb via Facebook, hvor der hver uge postes Videoer med forskellige temaer og øvelser
 • Pårørende aften er gratis og afholdes hver anden måned
 • Mentoruddannelse afholdes igen til januar 2018 – 3 måneders forløb i alt 60 timers undervisning.

 Hvordan kommer du i gang?

Efter du har været til en forsamtale med vores formand Heidie Graversen, så kan du med i Unik. Vi støtter og hjælper dig med det, som du har brug for. Du vælger selv hvor du starter.

 

1 til 1 samtaler med vores psykolog eller psykoterapeut 

Du tilbydes 10 samtaler ved opstart i Unik hos enten vores psykolog, der har speciale i diagnoser, stress og traume oplevelser, eller hos vores psykoterapeut der har speciale i nye sunde møntre, selvværdstræning og adfærdsregulering. De arbejder begge kognitivt.

Netværksgrupper med andre ligesindede unge

Du kan også være med i en netværksgruppe, hvor du sidder sammen med andre ligesindede unge og kan tale om det, som der er svært. Netværksgruppen bliver afholdt af vores 2 dygtige terapeuter.

 Cafe UNIK, hvor unge, ansatte og frivillige spiser sammen

Vores Cafe er meget populær og vi får tit af vide, at der altid er en rigtig dejlig atmosfære og stemning, når vi er sammen. Vores deltagere er rigtige glade for Cafeen, fordi maden er sund og gratis. Vi laver mad sammen, og alle er velkomne til at deltage i madlavning og du lærer samtidig om hygiejne, eller du kan bare komme og hygge sammen med madholdet. Alle som deltager i Caféen er frivillig basis, både de unge, de ansatte i projekt Unik og ikke mindst vores Café-frivillige. Der er altid fællesspisning i Caféen, hvor vi samtidig taler og hygger sammen. Vi har Café aften både i Frivilligcenter Herlev og i Sydhavnscompaniet og vi er støttet af Stop Spild Mad.

 Mindfulness

Du kan også gå til mindfulness og afspænding hos os og lære at komme i balance med dig selv og din krop. Dem, som deltager, siger, at det giver rigtig meget ro i hovedet, og er med til at sænke din stress og tankemylder. Du lærer nogle simple værktøjer, som du kan øve derhjemme, hvis du har lyst. Der er altid en let, sund og gratis frokost bagefter. Efter mindfulness og frokost er der vores kreative hjørne.

 Kreative hjørne, hvor du kan tegne, male og lave andre kreative ting.

Hvis du har lyst til at lave noget kreativt, så kan du få lov til at tegne, male, lave smykker og mange andre ting. Hvis du er kreativ i forvejen, så har du rig mulighed for udfolde dig her. Alle er velkomne uanset om hvor kreativ man er, det kan nemlig også læres. Der er altid en let, sund og gratis frokost inden det kreative hjørne, så man kan fordybe sig uden at blive sulten.

 Onlineforløb via Facebook, hvor der hver uge postes på Video forskellige temaer og øvelser

Hvis du har lyst til at arbejde videre med dig selv og din udvikling, for eksempel derhjemme eller når du er dig selv, så kan du komme med på vores onlineforløb, som foregår via en hemmelig gruppe på Facebook. Her bliver der lagt et emne op hver mandag og med en lille øvelse, og hvis du har lyst kan du dele dine oplevelser og erfaringer med de unge i Facebook-gruppen.

 Pårørende aften er gratis og afholdes hver anden måned

Hver anden måned har vi gratis en pårørende rådgivningsaften, og her er din familie, kæreste, venner, mentor, støttekontaktperson m.m. meget velkomne til at deltage. Her taler vi med dine pårørende om, hvordan de kan støtte dig i din videre udvikling.

 Mentoruddannelse afholdes igen til 2018

Hvis du er interesseret i at blive mentor og få noget på dit CV, så kan du lære, hvordan du kan bruge dig selv og din egen historie til at støtte en anden ung, så har du mulighed for at komme med på vores næste mentoruddannelse. Uddannelsen varer 3 måneder og starter op igen i januar 2018.

Facebookgruppe for alle deltagere

Når du er blevet en del af Projekt UNIK, så kan du komme i vores hemmelige Facebook-gruppe, hvis du har lyst. Her vi poster vores kalender, aktiviteter, opskrifter og billeder.

 Ture

Vi tager på udflugter sammen et par gange om året – lige nu arbejder vi på at rejse penge til at arrangere en camp Unik med overnatning, så vi kan komme ud og få en dejlig og sjov oplevelse sammen.

 

Projekt Unik er i Herlev og København Kommune. Vi udvider med nye lokaler i København på Vesterbro Istedgade 67, hvor vi fremover har mulighed for at afholde for- og psykologsamtaler for de unge i Københavns Kommune, kontakt os på 45803333 for info vedr. åbningstider.  

Samarbejdspartnere

Læs mere om Projekt UNIKs samarbejdspartnere

Bliv frivillig

Bliv frivillig i Herlev eller Sydhavnen

Nyheder

Karen Ellemann besøger Projekt UNIK

Fredag eftermiddag – den 4. november 2016 – besøgte social- og indenrigsminister Karen Ellemann
Projekt UNIK, som hører under foreningen Børns-Trivsel NGO, i Herlev. Mødet foregik iFrivilligcenter Herlev, hvor Projekt UNIKs deltagere normalt mødes til Café UNIK, gruppeterapi….  Læs mere

Bliv støttemedlem

Vi har brug for din hjælp!

Det koster kun 50 kr. om året at være støtte medlem. Foreningen Børns-Trivsel har brug for 300 medlemmer, for at kunne gå ind under § 8A

Konto til Børns Trivsel
Reg. nr.: 1551 Konto nr. 11147151

Læs om medlemskab

Share This