Støttegrupper

Støttegrupper - Børns Trivsel NGO

Støttegrupper tilbydes i forbindelse med:

 • Mobning
 • Sorg og kriser
 • Børn med særlige behov
 • Udsatte unge
 • Unge i efterværn

Gode råd, hvis du står i en skilsmisse :

Hold børnene fredet og giv dem masser af kærlighed. Det er også en svær tid for dem, da hele deres fundament rives op – husk de elsker mor og far lige højt.

 • Vores erfaring er; at tage den med ro og få fodfæste. Det kan tage op til et år eller mere før du og I som familie er hel igennem.
 • Mange får ondt af sig selv. Søg hjælp, kom videre og tag ansvar, så du står stærkt i krisen og ikke ender som offer.
 • Tag ansvar og læg ikke skylden eller ansvaret over på den partner, der har forladt dig. Du står svagere ved at lægge dig selv i hænderne på den, der er gået fra dig og at tro den person hjælper dig til at komme videre. Det kommer ikke til at ske for selvom viljen måske er der, har de fokus et andet sted og navigerer selv i tomrummet, så du må selv gøre det.
 • Mange oplever en skilmisse, som det hårdeste, de har prøvet.

Husk at have fokus på din egen person og ikke hele tiden på din partner, det er et af de bedste råd, vi kan give dig. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

 

Støttegrupper - Børns Trivsel NGO

Mobning

Børns-Trivsel siger nej til mobning. Er du udsat for mobning, så søg hjælp hos os.

Mobning: Hvert tredje barn menes at have været udsat for mobning. Hvor går man hen og får hjælp, når ens barn trækker sig ind i en skal eller er bange for at gå i skole? Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Sorg og kriserådgivning

Når børn og unge oplever, at en forælder eller søskende dør eller rammes af kritisk sygdom, er der mange ting, der ændres i hverdagen. I vores projekter møder børn og unge andre, som har en lignende situation tæt inde på livet. Søg støtte og rådgivning, når livet udfordrer og bliver svært. Vi oplever ofte i foreningen, at børn og unge, der befinder sig i en krise eller i sorg isolerer sig – de ændrer adfærd og vi har mødt mange børn og unge, der samtidig bliver udsat for mobning, når de er allermest sårbare. Vi søger hele tiden fondsmidler for at kunne tilbyde længere netværksforløb. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Støttegrupper - Børns Trivsel NGO

Børn med særlige behov

Børns-Trivsel tilbyder gratis telefonrådgivning.

Det kan være børn med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en diagnose som i dag er stigende Diagnosen hører under gruppen af hyperkinetiske forstyrrelser, SID (sanseintegration ) særligt sensitive, social angst eller andre diagnoser, der kræver specielle hensyn fra forældre, familie og det øvrige samfund.

Børn er ikke ret gamle, før de finder ud af, at de er ”anderledes”, så derfor er det vigtigt at søge professionel hjælp hurtigt.

Del dine oplevelser og erfaringer med andre i en støttegruppe for det hjælper og støtter dig og dit barn. Nogle af de spørgsmål, der hyppigt tages op i støttegruppen, er:

 • Har dit barn brug for ekstra støtte fra en voksen i børnehaven – er det på plads, er der sørget for det?
 • Går dit barn på en specialskole eller i folkeskolen – hvordan fungerer det?
 • Har du en god og hjælpsom socialrådgiver?
 • Hvor åben er du overfor omverdenen omkring dit barns usynlige handicap eller diagnose?
 • Måske er der endnu ikke en udredning på dit barn, hvordan tackler du og dit barn ventetiden?
 • Hvad gør jeg/vi i en specifik situation?

Vi etablerer rene forældregrupper efter ønske, da vores erfaring viser, at der er et stort behov, fordi bestemte emner ikke skal deles sammen med børnene. Vi har mange års erfaring med at hjælpe sårbare børn og unge, der er særligt udfordret med diagnoser eller fysisk handikap. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

 

Støttegrupper - Børns Trivsel NGOUngenetværk

Børns-Trivsel har fokus på at unge bliver mere job- og uddannelsesparate, så de unge får en større tilknytnings til både arbejdsmarkedet og uddannelsesystemet. Vi får mange henvendelser vedrørende sårbare unge.

Ved at tænke i forebyggende og tidlig indsats støtter vi unge bedre, når livet udfordrer. Mange unge mangler selvtillid, selvværd og angst. Med en aktiv indsats, arbejder vi med projekter i foreningen, der med en helhedsorienteret tilgang sikrer, at de unge genfinder balancen, bliver styrket og motiveret.

Vi ønsker med vores arbejde i foreningen at udvikle udsatte unge, så de er klar til at tage en uddannelse eller få et job, hvor de trives. Vi ønsker at bidrage til, at alle unge mennesker får mulighed for at få en værdig fremtid, hvor de er inkluderet i fællesskabet og arbejdsmarkedet.

Sunde netværk

Trænger du til et pusterum? Har du lyst til en kop te i hyggelige omgivelser, møde andre ligestillede unge? Måske savner du et sundt netværk?
Ring til os det er gratis. Vi glæder os til at høre fra dig.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Share This